lørdag den 19. juli 2008

Obduktion. Del 1.

Historien har alle melodramaets ingredienser. En sammentrækning omkring det lille ingenting og efterfølgende udvidelse i et uendeligt antal kernespaltninger. Vi kalder dem familieværdier og fejrer dem til jul. Pynt og stads.

Den lokker true crime junkies med the ultimate high og det sidste forløsende fix. Tilsæt uskyld, skønhed, glamour, et brat styrt og du har en kassesucces.

Via kalkulerede kortslutninger i den kollektive psykes elektriske forbindelser udvindes nye begreber af de gamle for siden at eksporteres til andre terminologier og videre ud i et vareflow, hvis endelige betydning eksploderer i et lyshav af fantasier. Blik lyser op. De er strømførende.

Vi får chancen for at se bagom de designs, der er på tapetet i glamourøse hjem. Virkelig at mingle med de rige, som vi førhen var henvist til at leve med i sektioner for karriere, boligindretning, mode, velgørenhed og opskrifter på gæstemiddage og hvordan jeg overvandt kræften, sidestillet med tosides annoncer for privathospitaler ved kysten med specialmenuer sammensat i samråd med en diætist, en ernæringsekspert, din private kok og naturligvis dig. 

Indtil videre har vi kun set dem stå på balkonen, tegnet i et diffust lys med gavmild brug af retouche. Nu trænger vi for første gang ind i deres ellers mørklagte tilværelser, skyder dem i direkte blitzlys og lader projektørerne forfølge dem ned ad trapperne etage for etage, helt derned, hvor banerne med specialtrykt tapet slipper op, hvor vi endelig trænger ind i deres dybeste hemmelighed, slagskygger rugende over enhver krog. Væggene er rå. Alle installationer er blotlagt.

Ingen kommentarer: