lørdag den 21. februar 2009

Det strukturelle anarki

Digtet er fremstillet med Wordle, der udregner frekvensen af ordforekomster på et website. Ordenes størrelse er relateret til hyppigheden og aktualiteten af deres forekomst på sitet. Det anvendte site er Anarkiet, som det så ud kl 11.40, d. 21/2, 2009. Den anvendte font er Gunplay. 

Wordle kan afprøves her

4 kommentarer:

Louise Juhl Dalsgaard sagde ...

Wordle er nemlig rigtig god til at sammensætte usammensætteligheder og dermed give nye indfaldsveje til det umuliges mulige muligheder. Eller noget.
Tak for link

Vibeke Nielsen sagde ...

Det kan også bruges til det modsatte. Et kritisk vink til avantgarden. Nogle gange er det måske bare for nemt at fingere en rablen.

Og til at se, hvad der optager brugerne af et givet site. Jeg blev temmelig overrasket, da jeg så at ord der vedrører krig åbenbart optager anarkiets brugere rigtig meget...

Og velbekomme.

Louise Juhl Dalsgaard sagde ...

Høhøhø.. jo det er ganske vist at distance - armslængdeformuleret nonsens - kan forveksles med avantgarde, og ofte bliver det.

- men det er jo ikke ensbetydende med, at det er sandheden, hele sandheden og intet andet end sandheden :D

Men jeg fastholder nu, at uvante og uventede ordkonstallationer kan virke akkumulerende for nye syn på sprogets beskaffenhed. Og på verdens såmænd. I hvert fald for en klicheforfulgt og melankolidryppende krydsordsløser som jeg.

Krig. Krig. Krig....hmmm kedeligt ord. Egentlig. Altså kedeligt som i "tømt-for-betydning-men-fyldt-med-mening"-kedelig.

Nå...videre med mig ;-)

Vibeke Nielsen sagde ...

I virkeligheden synes jeg at det mest inspirerende ved lige denne sky er at ordene kontrasteres vertikalt og horisontalt, så det militante ord "fredsvagter" og det metatekstuelle "sammenligning" kommer til at stå som en horisontal spærrebom mellem de vertikale ord "angreb" og "fred" direkte konfronteret med hinanden. Sådan er der ellers så mange detaljer.

Det sjove er at det er Wordle og Anarkiets RSS feed, der har gjort det, ikke mig. Så jeg kan sagtens se at man kan bruge sitet som inspirationskilde.